MOVE IT like Lublin

Săptămâna Europeană a Transportului 2021

În perioada 17-22 septembrie 2021, la Lublin, Polonia, s-a desfășurat Săptămâna Europeană a Transportului, cu genericul „Utilizează mobilitatea durabilă. Ai grijă de sănătate!”, menită să promoveze formele alternative de transport ecologic.
Ediția din acest an a „Săptămânii Europene a Mobilității” a fost organizată în cadrul proiectului „MOVE IT like Lublin – a Chisinau public transport sustainable development initiative”, cofinanțat de Uniunea Europeană.

La deschiderea oficială a evenimentului au vorbit Primarul orașului Lublin, dl. Krzysztof Żuk, directorul Autorității de Transport din Lublin, dl. Grzegorz Malec, și managerul proiectului „MOVE IT like Lublin „, Octavian Lungu.
Dl Lungu, a ținut să remarce în discursul său că Proiectul de modernizare a transportului public din Chișinău este realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene, dar și datorită deschiderii partenerului din Lublin, pentru care a adresat mulțumiri autorităților publice locale ale orașului. „Lublinul este un exemplu demn de urmat, în sensul schimbărilor produse în ultimii ani, dar și un model de inspirație. Această vizită reprezintă un prim pas în procesul de transfer al bunelor practici europene către Chișinău, în domeniul mobilității urbane”, a mai menționat Octavian Lungu.

În anul 2022, în municipiul Chișinău urmează a fi organizat un eveniment similar, în cooperare cu orașul Lublin.