MOVE IT like Lublin

Prezentarea publică a conceptului de reformare a Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație

La data de 14 iunie 2022,  în incinta Primăriei mun. Chișinău au fost prezentate public proiectul regulamentului privind organizarea și funcționarea Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație și organigrama acesteia. 

La eveniment au participat: Primarul General, Ion Ceban; Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban; Vitalie Mihalache, șef al Direcției generale de profil și alți experți în  domeniu. 

Documentele au fost elaborate de compania S.R.L. BPMS STANDARD, în urma auditului instituțional și a analizei pre-reorganizare a entității vizate. 

Menționăm că această activitate face parte din proiectul „MOVE IT LIKE Lublin”, implementat de către Primăria Municipiului Chișinău în parteneriat cu Primăria Lublin (Polonia), cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Scopul proiectului este îmbunătățirea sistemului de transport public din Chișinău și se va derula în perioada anilor 2021-2024. 

În context, reprezentanții municipalității au ținut să mulțumească pentru munca depusă și prezentarea elaborată, menționând că orice structură, la o anumită etapă are nevoie de restructurări și Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație este  o instituție de bază în cadrul Administrației Publice Locale Chișinău ce necesită o reorganizare.